01.07.2021 Afet ve Acil Durumlara Yönelik Masa başı Tatbikatı...
08 Eylül 2021

Tavşanlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde 01.07.2021 Tarihinde “Afet ve Acil Durumlara Yönelik Masa başı Tatbikatı” gerçekleştirildi.
Merkezimiz Sivil Savunma Biriminin koordinasyonunda, (HAP) Hastane Afet Planı’na göre düzenlenen masa başı tatbikatında olası bir afet durumunda hazırlanan plana göre kurumumuzdaki yönetim ekibinin ve diğer personellerin görevleri ele alındı. Başhekim (HAP Başkanı) Dt. Gürkan YALÇINKAYA başkanlığındaki olay yönetim ekibi ile yürütülen tatbikat, kurumumuzun Başhekimlik biriminde (Olay Yönetim Merkezi) gerçekleştirildi.

Afet ve Acil Durum Planı çerçevesinde senaryoya göre, yönetim ekibinin sorumlulukları, toplanma, tahliye ve müdahale şekilleri belirlendi. Afet ve acil durumun meydana geldiği ilk andan itibaren öncelik sırasına göre yapılması gerekenler, iletişimin nasıl sağlanacağı, diğer kurumlar ile koordinasyon yapılması, yönetim ekibinin üstlenecekleri görevler yapılan masa başı tatbikatında değerlendirildi. Aynı zamanda sağlık hizmetlerinin etkin ve hızlı yürütülmesi, operasyon, lojistik, planlama, finans, halkla ilişkiler, sağlık hizmetlerinin sürdürülmesi gibi konularda imkan ve kabiliyetlerin denenmesi, bu konularda işbirliğinin geliştirilmesi yönünde yapılması gerekenler tatbikatta gözden geçirildi. Tatbikat sonrası afet ve acil durumlara en sistemli, hızlı ve güvenli şekilde müdahale edebilmek için nasıl organize olunacağı üzerinde durularak tatbikatın genel bir değerlendirme toplantısı yapıldı